dilluns, 5 de desembre del 2011

Advent, temps d'Esperança

El Pare Bermabé Dalmau en la seva homilia fa un cant a l'Esperança del temps d'Advent.
Explica en quins moments troba aquesta Esperança.



Ens explica també el sentit cristià que s'ha donat a la cançó "Em dones força" de la Marató de Tv3 d'aquest any, cantada per l'Escolania de Montserrat i Sergio Dalma. Quin és aquest sentit?

15 comentaris:

  1. El Pare Bermabé Dalmau en la seva homilia, parla sobre les paraules de consolació de Sant Marc. Parla també sobre l'esperança, referint-se al Nadal. Aquesta època seria l'esperança, ja que esperem l'arribada del Salvador. Relaciona l'esperança amb la resistència, ja que diu que "l'esperança ens fa resistir, però resistim perquè tenim esperança". Posa exemples de comunitat i relació amb confiança, que convé tansmetre-la i guardar-la pels moments difícils. En aquests moments es quan més necessita l'esperança.
    Els signes de l'esperança no són iguals per tothom, ja que només són perceptibles a la mesura que cadascú vol oferir-ho.
    Diu també, que al Nadal fins i tot els no creients són sensibles, ja que també tenen esperança.

    A la cançó de la marató de TV3 amb Sergio Dalma, els escolans van sortir amb el seu vestit que els caracteritza, però aquesta vegada amb les mans per fora, que es una senyal per a dir que el missatge de l'Església surt per ser adreçat a tothom, fins i tot als no creients. Diu que a la paraula de Déu trobem esperança, resistència i consol, i diu que qui sap llegir la seva paraula tindrá molts somnis.
    La cançó fa referència a tota la paraula del Senyor, ja que parla de la força i esperança que transmet, ja que gràcies a això pots superar tots els obstacles.

    ResponElimina
  2. El Pare Bermabé Dalmau en la seva homilia parla d'un text bíblic que ens transporta a un record i quan es canta el salm ens venen a la ment Jesucrist i la bíblia.
    Les escriptures ens porten l'Esperança que representa el Nadal on hi ha un món millor, i també la resistència en aquest temps que corren.
    Esperança i resistència s'alimenten mútuament i pot representar l'advent.
    L'Esperança pot ser virtut, fragilitat i convé guardar-la, no per tothom igual.
    Parla també que al nadal fins i tot els no creients són sensibles.

    Al vídeo l'església pot aportar una paraula de consol. El sentit cristià es la lletra de la cançó hem dones força.
    El missatge sortia de l'església però era dirigit a tothom. Els nens de l'escolania sempre porten els braços dins i al vídeo surten fora això es un símbol de llibertat.

    ResponElimina
  3. El Pare Bermabé Dalmau explica que l'Esperança la trobem en els textos bíblics. L'Esperança i la resistencia van junts ja que l'Esperança fa resistir i la resistencia podem esperar. L'Esperança és fràgil, l'hem de guardar, l'advent és el moment d'Esperança ja que arriba el neixament del salvador. L'Esperança és una paraula de consol per a les persones.

    En la cançó de la Marató de TV3 cantada per Sergio Dalma i els escolans de Montserrat, aquesta lletra és d'un poema que està dirigit als infidels per transmetre el missatge i poder-lo entendre. La lletra, com ''Hem dones força'' va adreçada al salvador. Els escolans surten de l'esglesia i deixen les portes obertes perqué el missatge pugui surtir, també surten amb les mans fora del roquet per obri-se a la gent.

    ResponElimina
  4. Explica en quins moments troba aquesta Esperança.

    L'esperança és el motor de la resistència, ja que si resisteixes contra l'adversitat, és gràcies a l'esperança que tens per superar els problemes.

    Sense amor, la vida no té sentit.

    Ens explica també el sentit cristià que s'ha donat a la cançó "Em dones força" de la Marató de Tv3 d'aquest any, cantada per l'Escolania de Montserrat i Sergio Dalma. Quin és aquest sentit?

    Li diu a Déu que li dóna forces per resistir, li dóna esperança per superar els problemes.

    ResponElimina
  5. El Pare Dalmau fa una introducció amb textos bíblics.
    Ens parla d'esperança i constància, que aquesta es el motor per poder resistir, i per resistir tenim que tenir confiança; no tothom pot tenir esperança.
    L'Advent el que fa es ajudar-nos a refer una nova esperança en moments de la nostra vida que siguin mes complicats o difícils, aquests van referits per signes i per les visions que cadascú té, siguin creients o no, avui dia fins i tot els no creients tenen esperança, per exemple la crisi o la pobresa ara mateix son motius d'esperança.
    L`esperança que troba Bermabé Dalmau en aquest Salm, es troba en bastant moments de tot el video, ens relaciona l`esperança amb la resistència, ens dona a entendre que per tenir esperança has de tenir resistència, i que per ser resistent tens que tenir una esperança, sigui la que sigui.

    I a la cançó "Em dones força" de la Marató de Tv3 cantada per l`Escolania de Montserrat i Sergio Dalma, ens vol fer veure que Jesucrist ens dona forçes si el tenim al costatsi el tenim dintre, forçes per superar qualsevol cosa, i per tal de tenir això, el necesitem a ell.

    ResponElimina
  6. Alba Alarcón Pérez:

    Esperança i resistència són dos dinamismes vinculants. És a la mesura que guardem esperança que podem resistir, però és perquè resistim que podem esperar. L'esperança és el motor i el resultat de resistir. Esperança i resistència s'alimenten mútuament. Resistim edificant comunitat des de la proximitat i confiança amb l'altre, obert sempre al diàleg. L'esperança és fràgil i convé transmetre-la, guardar-la. Advent temps d'esperança, advent temps de refer l'esperança en moments difícils. Els signes d'esperança només són perceptibles si un els ofereix.


    En la cançó “Em dones forces”, podem veure una paraula de consol que l'església pot aportar a molta gent, com un camí que podem aplanar pel nostre Déu.
    Quan una persona està trista, qualsevol ajuda noble que surti de qualsevol persona, els cristians els transformen en pregària com “Jo vull sentir la força que tu em dones, em dones força per superar els obstacles, em dones força per creuar l'oceà, perquè si no hi ha amor no té sentit la vida”. Nosaltres podem dir: on no hi ha amor, posa-hi amor i en trauràs amor.
    Els escolans van sortir de la basílica amb les mans fora i amb les portes del temple ben obertes, perquè el seu missatge (que sembla profà) sortia del lloc sagrat per obrir-se a totes les persones bones. Els seus cants se'ls emportava l'aire, per tal de retornar al temple fets pregàries i alhora arribar a possibles pantalles de tot el món.

    ResponElimina
  7. En el video el Pare Bernabé jo crec que troba l`esperança quan diu que quan et trobes en moments dificils s`ha de tenir esperança per esperar i resistir.També diu que l`esperança i la resistència es combinen mutuament, i que per a cada persona es rebuda d`una manera diferent, depenen de com la vulguis compartir.Però que sempre s'ha de tenir esperança i és quan en els moments difícils es necessita aquesta esperança.
    Parlen del Nadal, i del sentit que té i que fins i tot en aquests moments les persones no creients es tornen més sensibles perquè també tenen esperança.I que sense l'amor,la vida no té sentit.

    En la canço es parla de la consolació i de l`amor a Déu, i també que s`ha de tenir esperança per superar els obstacles. I que quan tinguis un moment dificil sempre va bé tenir a una persona que et doni forçes. També el sentit cristia que es dona,es que surten molts nens amb la tunica aquesta, que representa que son religiosos. I en la cançó el sentit religiós també es veu perquè diu que l'esperança s'ha de tenir també a la paraula de Déu. Aquesta canço és com un missatge que té com objectiu transmitir l`esperança a tothom.

    ResponElimina
  8. BERTA PEYRET:


    El Pare Bermabé Dalmau parla de l`esperança, i diu que aquesta la podem trobar en Déu ja que ell ens aporta esperança, resistència i control.
    El qui té esperança en Déu tindrà molts somnis, per l`advent la gent en té ja que esperen L`arribada del Salvador. Aquesta espera no es igual per a tothom ja que cadascú ho percep de diferents maneres.


    Aquesta cançó està cantada per l`Escolania de Montserrat i Sergio Dalma. Encara que aquesta és una cançó profana vol fer referencia a tota la paraula de Déu i la força i l`Esperança que ens ajuden a superar els obstacles. Els nens de l`Escolania surten de l`església amb les mans fora, referint-se que aquesta cançó està adreçada a tothom, cristians i no cristians.

    ResponElimina
  9. El pare Bernabé Dalmau, ens mostra l'Esperança dins de textos bíblics. La resistència i l'Esperança són dos vessants que estan relacionats, ja que si no tens resistència no pots esperar i si no tens esperança no pots resistir.
    El pare ens dona exemples de comunitat i relació amb confiança, que convé tansmetre-la i guardar-la pels moments difícils.
    També ens explica que l'Esperança no es igual per tothom, es a dir que no tots percebim l'Esperança de la mateixa manera. L'advent és el moment d'Esperança ja que arriba el naixement del Salvador.


    En la cançó 'Em dones força' ens mostra la lletra dirigida als infidels, per transmetre el missatge. Va adreçada al Salvador.
    Podem veure com els escolans surten de l'esglèsia amb les mans fora del roquet, aixó significa que deixen les portes obertes per diluïr el missatge.

    ResponElimina
  10. Al principi el Pare Bermabé Dalmau ens fa una petita introducció dels textos bíblics ens els que hi ha ESPERANÇA, també fa referencia a uns altres textos que no es troben a la bíblia però que també tenen un missatge d'ESPERANÇA. Parla de l'ESPERANÇA relacionada amb el Nadal, ja que estem esperant al Salvador.
    Diu que l'ESPERANÇA va relacionada amb la resistència, ja que resistim perquè tenim ESPERANÇA. Fa referencia als temps en els que estem vivint, ja que molta gent es troba en molt males condicions, però que l'ESPERANÇA els ajuda a continuar.

    A la cançó de la marató de TV3 cantada per Sergio Dalma amb l'ajut dels escolans, explica que encara que es una cançó profana, te un missatge cristià, fa referencia a la paraula del Senyor, perquè parla de la força i l'ESPERANÇA i que amb això es poden superar tots els obstacles.
    Els escolans en el videoclip surten amb les mans fora del roquet, aquest es un símbol de llibertat, volen dir que el missatge de l'Església arriba a tothom, sigui creient o no.

    ResponElimina
  11. L' Advent des de la perspectiva cristiana el Pare Bernabe Dalmau parla de l'advent per donar esperança. Explica que l'esperança surt moltes vegades anomenada a la Bíblia com per exemple al evangeli de San Marc. Que parla de la vinguda de Jesucrit, parla de la consolació, que si tenim consolació aleshores apareixerà la obra del Senyor, però tenim que mantenir l'esperança. Explica que quan cantem el Salm de Deu dient perquè ens ha abandonat en bé el record de Jesucrist a la creu que va morir per tots nosaltres i gracies a la constància i amb les escriptures en porten a l'esperança, que és Déu. El Nadal representa l'esperança que hi h un salvador. La virtut típica de l'Advent és l'esperança. L'esperança i la resistència són 2 dinamismes semblants, l'esperança és el motor, és perquè resistim i saber que podem esperar. L'esperança i la resistència s'alimentem mútuament. I la resistència en fa estar units en comunitat, amb confiança i dialogant. Tenim que transmetre esperança a la societat i guardar-la. L'advent és temps per refer l'esperança. Els signes d'esperança són receptibles i moltes vegades en Nadal no hem respectat els signes, i ens hem fixat molt més en les coses materials i en la consumició , que en les coses més importants i espirituals.
    Keren Serrano

    Quin és el sentit de la cançó?
    Aquesta cançó de consolació per la marató de TV3 que està dedicada a la gent que dóna i rep òrgans, parla de l'esperança i que tenim que mantenir les forces per superara els nostres obstacles, tenim que ser valents i lluitat per la vida, que per moltes vegades que estem tristos, desesperats, deprimits tenim que tindre ànims i viure feliços.
    Keren Serrano

    ResponElimina
  12. El Pare Bermabé Dalmau, ens parla de com trobar la Esperança. El primer cas per trobar-la, ens diu que és en la constància per l'advent, seguidament ens comenta algo que és molt interesant, diu: si hi ha esperança, sempre hi haurà resistència (són dos termes que sempre van relacionats). També troba esperança en las confiançes i en les comunitats.

    El sentit que intenten expressar amb el videoclip de "Em dones força", és que l'Esglesia està obert a tothom, com que els hi obra els braços a la població, això ho representen els escolanets, que surten amb els braços descoberts (quan normalment, els porten per dintre de la túnica).

    ResponElimina
  13. Per el pare Bernabé Dalmau el temps que dura l'advent és un temps d'esperança, ja que s'espera al dia del neixement de jesucrist. També parla de la relació entre l'esperança i la resistència, que una complementa a l'altre.
    El sentit especial que té la canço te a veure amb la vestimenta dels escolans, ja que ells sempre porten les mans per dintre del roquet, però en el video-clip les porten per fora, és una espècia de senyal per donar a conpeixer al món profa que l'esglèsia abraça a tothom, tant als creients com als no creients.

    ResponElimina
  14. El Pare Bernabé Dalmau comença parlant sobre les paraules de consolació de Sant Marc dirigides a Joan Baptista. En la seva homilia, explica que l'esperança la trobem als textos bíblics, que ens aboca qui l'ha pronunciat, i ens ve a la ment un record de Jesucrist. Ara, amb l'arribada del Nadal, també la relacionem amb l'esperança, ja que esperem l'arribada del Salvador. També relaciona la paraula 'esperança' amb la resistència, i una cosa alimenta l'altra. L'esperança és el motor i el resultat de resistir. En l'advent, fins i tot els no creients tenen una il.lusió, una esperança. L'Esperança és una virtut fràgil i convé guardar-la, no és per tothom igual, i l'advent serveix per refer-la.
    També diu, que és més important aprendre com obtenir el menjar a donar menjar,i que sense amor no té sentit la vida.

    En la cançó de la Marató de TV3, cantada per Sergio Dalma i l'escolania de Monserrat, ens vol transmetre un missatge adreçat a tothom, fins i tot als no creients, i per ells, la esperança és la paraula de Déu i no nomes esperança, també consol i resistència. La lletra, va dedicada a Déu, al Salvador. Hi ha un gest que fan, que es sortir amb els braços per fora, mentre sempre els porten per dins, i és un signe com per obrir-se a tothom, i que el missatge de Déu va dirigit a tothom.

    ResponElimina
  15. 1-
    El pare Bermabé Dalmau, en la seva Homilia parla de l'Esperança i explica on la podem troba. Diu que l'Esperança es el motor de resistir i ens cal resistir per tenir Esperança. També parla dels signes d'Esperança i que no son percebuts igual per tothom. I finalitza explicant que per nadal tothom té Esperança(ja que tothom esta sensible) independentment de si som creients o no.
    2-
    L'església li dona un sentint d'obertura cap al mon profà.

    ResponElimina