dimecres, 6 de juliol del 2011

El Show de Truman

truman

5 comentaris:

  1. Alba Alarcón Pérez

    1.-Fes un resum de la pel·lícula entre 10 i 15 línies.

    Truman ha estat des del seu naixement objecte televisiu de tot el món. Va ser adoptat per una productora que va fer de la seva vida una espècie de sèrie en la qual ell era el protagonista (sense ell saber-ho) i tota la seva vida era falsa; els seus amics i família eren actors.

    A Truman li semblava molt normal el seu món perquè s'havia acostumat a això. Fins que la “dona bona” li va dir que la seva vida era un muntatge. Llavors ell va començar a recapacitar en veure que tot el que li passava era sempre el mateix i molt estrany.

    Al final, quan aconsegueix arribar al final del plató li parla el Chritoff, el creador, és quan realment s'adona del que han fet amb la seva vida. Truman, al final, venç a les seves pors, a aquest pànic a l'aigua, solament per una cosa, una cosa que ell mai a tingut fins aquest moment, LA LLIBERTAT.

    2.-A partir de quin moment de la seva vida creus que comença a dubtar de la seva realitat?
    Truman comença a dubtar de la seva realitat quan la “dona bona” li explica ràpidament i molt nerviosa el món que li rodeja i la seva vida falsa. Però Truman es queda amb molts dubtes, perquè el senyor que va a buscar a la “dona bona” l’agafa i la fica al cotxe, i no li deixa explicar-se tal com ella vol.

    3.-Què et sembla el personatge del creador? Què és el que creus que l'impulsa acrear aquest programa? Creus que s'estima a Truman? Per què?
    El creador, que es diu Chritoff, és una persona egoista i manipuladora perquè només vol l’èxit del “Show de Truman”, i això vol dir fer-se ric. No l’importa la vida de Truman, com podem comprovar al final de la pel·lícula, quan quasi el mata amb la tempesta. És un dictador i un calculador. L’èxit i els diners és el que l’impulsa a crear un programa com aquest.

    4.-Et sembla que el món de Truman és real o fals? Raona la resposta.
    El món de Truman és completament fals. Tot són actors, tot és un escenari immens i tot és mentida.

    5.-Què en penses del públic? Com creus que actuaries tu en una situación semblant?
    El públic està completament enganxat a la sèrie des que Truman va néixer. Hi ha gent que està més pendent de què li passa o li deixa de passar a en Truman, que de la seva pròpia vida. I sincerament penso, que això no és normal, que prous problemes tenim ja nosaltres com per preocupar-nos per la vida d’un home que ni tan sols coneixes.
    Jo no crec que hauria estat seguidora d’un programa d’aquest tipus, perquè èticament i moralment ho veig incorrecte. Cap persona té el dret a construir-li una vida completament falsa a una altra persona només amb l’objectiu de fer-se d’or i obtenir èxit.

    6.-Què t'ha semblat en general la pel·lícula?

    M'ha semblat una bona pel·lícula amb un gran actor principal. M'ha semblat interessant pel simple fet que posteriorment han aparegut molts programes televisius, coincidint a la base i principis del programa. 
    És curiós veure com alguna cosa tan normal com la vida quotidiana d'una persona, pot causar tanta audiència. Per cert, m'agradaria que fessin més sovint pel·lícules com aquesta.

    ResponElimina
  2. 1.La pel·licula tracta d`un home que es diu Truman, que es el protagonista on tota la seva vida esunamentida ja que el seu ambient és un gran plató de televisió. Tota la gent que l`envolta son actors fins i tot la seva mare. Tot, és un gran programa de televisiío on milions de persones segueixen la seva vida dia a dia, a tot això Truman no sap que la seva vida s`esta veien a la televisió.
    Però hi ha gent que el vol ajudar com la primera dona que es va enamorar i l`intenta ajudar, però la col·laboració de l`equip se l`emportan del sue costat, a Truman li diuen que la dona te una enfermetat mental i aixi aconsegueixen cobrir la veritat.
    Però Truman comença a preguntar-se si la seva vida es falsa, ja que veu que tothom observa el que fa. Llavors decideix enfrontar-se al seu temor:el mar, ja que de petit es va enfonsar el seu pare en una tormenta,el seu pare també era fals i el fet no es veritable.
    Decideix escapar en busca de la dona del principi Lauren i començar la seva vida al món real, sense cameres ni gent que observi el que fa les 24 hores del dia.

    2.Jo crec que Truman comença a dubtar si la seva vida es falsa quan Lauren li intenta ajudar i dir-li la veritat. Però ho deixa passar i torna a dubtar quan intenta anar-se a les illes i l`impedeixen sortir de la ciutat.

    3.Penso que el creador del programa esta tan obsesionat en que es el seu programa sigui el millor,que no es dona compte del perjudici que li fa a Truman que la seva vida sigui una farsa. El que l`impulsa a fer aquest programa es el fet de que Truman no té pares ni familia, i llavors pensa que fen-li la vida calculada li sera més fàcil,pero s`equivoca. Dona l`impresió de que nol`estima però penso que l`ha d`estimar ja que l`ha vist nèixer, fer els seus primers pasos...

    4.El món de Truman es totalment fals, perquè tot el que li passa esta preparat amb diàlegs i controlat emocionalment.

    5.El públic s`emociona molt amb la vida de Truman,fins i tot alguns volen que marxi i començi laseva veritable vida. Si jo fos part del públic crec que actuaria semblant,però com que no veig aquests tipus de programes no seguiria la seva vida i no actuaria de ninguna manera.

    6.La pel·licula ha estat molt bé i molt interessant i ens ensenya fins a on pot arribar l`obsesió de l`èxit d`un programa de telivisió.

    7.Estic d`acord amb el plantejament que fa de la pel·licula i potser que digui la veritat sobre els aspectes religiosos, però si no hagués llegit aquest comonteri no m`hagués adonat de la relació que hi ha a la pel·licula amb els detalls de Déu.

    ResponElimina
  3. 1- Fes un resum de la pel·lícula entre 10 i 15 línies.
    editar resposta
    La pel.lícula va sobre un reality show exagerat, en el que Truman, és el protagonista.
    Milers d`espectadors van veure el seu naixement, els seus primers pasos i ho saben tot d`ell. En aquest immens plató de televisió hi han 5000 càmeres més o menys, i ellno sap en la mentida que està vivint fins que comença a sospitar i no li quadren les coses.
    Coneix a la Lauren i s`enamoren, ella li diu que tot és mentida i ve el suposat pare de la Lauren i se l`emporta, dient que tenia problemes i que no li fes cas. Ella no apareix més pel programa i no li queda altre que veure`l per la televisió.
    Ell, ja una mica fart de tot, decideix anar-se a Fidji, on suposadament estava la seva enamorada. Milers d`obstàcles l`impedeixen sortir del plató, però ells no comptaven amb que sortiria a través del mar, ja que li te por desde que el seu pare es va ofegar en ell (que també era mentida).
    Al final desapareix durant un dia, tots el busquen, i estava navegant amb un vaixell. Li provoquen una forta tempesta, però ell aconsegueix sortirsen, i quan arriba al final del plató, hi havia paret. El Cristòf li parla desde el cel desvelant-li tota la veritat i ara és ell que tenia el poder en les seves mans de fer el que realment volgués. I amb un somriure a la cara i una frase que diu al principi de la pel.lícula `buenos dias, buenas tardes y buenas noches por si no nos vemos luego` abandona el plató de televisió i per fi, aconsegueix la seva llibertat.

    2- A partir de quin moment de la seva vida creus que començ;a a dubtar de la seva realitat?
    editar resposta
    Quan obre el baul, i troba la camisa de la noia, s`enrecorda d`ella i el que li va dir de que tot era mentida. Les coses començen a no encaixar-li, és com si tothom estès pendent d`ell, el món girés al voltant seu. Per exemple, quan està en el cotxe i la ràdio tenia interferències com si estiguessin dient el que fa a cada pas,vigilant-lo.

    3- Què et sembla el personatge del creador? Què és el que creus que l'impulsa a crear aquest progama? Creus que s'estima a Truman? Per què?
    editar resposta
    Em sembla un home molt avariciós que només vol el seu bé i els seus beneficis, sense importar-li els demés ni la vida de Truman. L`impulsa fer el programa el fet que era un nen orfe i volia `millorar-li la vida`. Crec que en el fons li té apreci després d`haver passat tota la vida observant-lo, però si l`estimés de veritat, en comptes de mirar per ell, miraria pel bé de Truman i no seria capaç de posar la seva vida en perill i casi matar-lo amb tal de que no s`en vagi del plató.

    4- Et sembla que el món de Truman és real o fals? Raona la resposta.
    editar resposta
    Simulen un món real, però només en tenir a una persona enganyada ja és totalment fals. Perquè d`una forma o altre li solucionen la vida ja que tots són actors, i a la vida real no tot és tan fàcil.

    ResponElimina
  4. 5- Què en penses del públic? Com creus que actuaries tu en una situació semblant?

    Penso que viuen molt intensament el programa i que no pensen veritablement en el personatge principal, el Truman, però al cap i a la fi ells tampoc poden fer-hi res i no són conseqüències d`ells. Potser si jo visqués una cosa semblant actuaria de la mateixa forma, però també arribaria un punt que em cansaria aquest programa.

    6- Què t'ha semblat en general la pel·lícula?

    M`ha semblat una molt bona pel.lícula, sembla mentida, com un fet tan qüotidià com la vida d`una persona, tingui tanta audiència i tants espectadors com per veure-la tot el dia. A mi personalment, aquests tipus de programes em fan una mica de fàstic, perquè és publicar l`intimitat d`una persona i amb unes altres paraules, no tenir una vida prou interessant com per tenir que seguir la d`altres. M`ha agradat molt i m`agradaria pensar que al final es retroba amb la noia.

    7- Llegeix el comentari de la pel·lícula que en fa en Sergi d'Assís al seu bloc Oikía, estás d'acord amb el plantejament que fa? Per què?

    Sí, estic d`acord amb el què diu, i coincideixo en bastants aspectes. Lo pertanyent a Déu, penso que també te raó, ja que la veu és desde el cel, i és el creador d`aquest món.

    ResponElimina
  5. 1- Fes un resum de la pel·lícula entre 10 i 15 línies.
    Truman és un home que viu a una vida que no es de veritat. Un home anomenat Cristof té guiada la seva vida desde que neix fins que decideix escapar a Phitxy en busca de la noia de la que s'ha enamorat.
    En aquest moment es quan s'adona d'una porta que hi ha, com si tot fos un escenari, que l'hi porta cap a la realitat.
    La seva vida esta vista per tot el món, és un REALITISHOW.
    La película ésta enfocada cap a la religió; on el director del realiti Cristof, representa que es Deu, també per aixó el seu nom de Cristof, de Crist.
    En el vaixell que intenta escapar cap a les illes Phitxy es diu Santa Maria, com un dels vaixells que portava Colom.

    2- A partir de quin moment de la seva vida creus que comença a dubtar de la seva realitat?
    En el moment que a la radio comença a rebre interferencies del que estava fent.

    3- Què et sembla el personatge del creador? Què és el que creus que l'impulsa a crear aquest progama? Creus que s'estima a Truman? Per què?
    El personatge del creador no m'agrada. Es de caracter de ser mala persona. El que crec que l'impulsen son els diners que podria guanyar a costa de fer mal a una persona. Crec que no s'estima a Truman, perque sempre l'hi intenta convencer de que es quedi, i no pensa en la vida que podria tenir a fora d'aquesta calumnia.

    4- Et sembla que el món de Truman és real o fals? Raona la resposta.
    Em sembla que aquest món es fals. Només cal veure la película allá on va estar perseguit. Quan es vol escapar sempre fan alguna cosa perqué no s'en anés. I és pot observar coses com si allá on esta fos un escenari.

    5- Què en penses del públic? Com creus que actuaries tu en una situació semblant?
    Jo en la seva situació veient que no es britat, que tot està preparat i que només fan que fer-li mal a una persona no l'ha veuria, la veuria una vegada pero no més. Una mala persona no guanyaria diners a costa meva.

    6- Què t'ha semblat en general la pel·lícula?
    M'ha semblat una molt bona pel.lícula. Ami la veritat que aquests tipus de programes no m'agraden, perqué que publiquin les intimitats d'unes persones d'ons com que no. Perqué la televisió ja sabem com esta avui dia.

    7- Llegeix el comentari de la pel·lícula que en fa en Sergi d'Assís al seu bloc Oikía, estás d'acord amb el plantejament que fa? Per què?
    Estis d'acord. Perqué el que ell diu ho dic jo en alguna pregunta, que esta feta com si fos un acte religiós, com si Deu portes la vida del Truman i fos el creador del seu món on ell está.

    ResponElimina